Nieuws

SOLV Campus Tuinbouw wordt Hasp-O Stadsrand

SOLV Campus Tuinbouw wordt Hasp-O Stadsrand

Welkom op onze website ! Vanaf 13 februari 2019 gaan wij, samen met de andere katholieke secundaire scholen van Sint-Truiden, verder onder één nieuwe naam: Hasp-O. Voor onze school wordt dit Hasp-O Stadsrand. Proef alvast van de sfeer met dit filmpje, waarin je ook enkele van onze leerlingen kan herkennen. Voor actuele informatie verwijzen we je door naar onze nieuwe website www.hasp-o.be

Lees meer →

G-rijbewijs

G-rijbewijs

Wil jij graag met de tractor rijden? Kom dan zeker eens langs voor de opleiding van het G-rijbewijs dat je hiervoor nodig hebt. Een team van vakleerkrachten staan klaar om je hierbij te helpen.

Lees meer →

Inschrijven tijdens de Kerstvakantie

Inschrijven tijdens de Kerstvakantie

INSCHRIJVINGEN TIJDENS DE KERSTVAKANTIE Indien een leerling van een andere school na de kerstvakantie wenst te starten in onze school, kan hij/zij zich, vergezeld van (een) ouder(s), tijdens de kerstvakantie komen informeren en/of zich inschrijven na afspraak (een afspraak is vereist aangezien de school tijdens de kerstvakantie in principe gesloten is). Die afspraak zal plaatsvinden op donderdagvoormiddag, 27 december 2018. Indien de datum van 27 december u niet past, kan u in de school terecht na de kerstvakantie (maandag, 7 januari 2019). Wat dient u te doen om een afspraak op donderdagvoormiddag 27 december te verkrijgen: 1) U contacteert de school tegen uiterlijk woensdag, 26 december, 9u per e-mail (dorien.guilliams@solv.be) of telefoon 0470-988715 - via een boodschap op het antwoordapparaat). 2) In die mail/boodschap vermeldt u aub duidelijk - Naam van de leerling - Over welk leerjaar het gaat - Voor welke studierichting(en) de leerling interesse heeft - Of u iemand van de leerlingbegeleiding wenst te spreken - Of u iemand van het internaat wenst te spreken - U laat een telefoonnummer en/of mailadres achter waarop u bereikbaar bent 3) In de loop van woensdag 26 december zal de school u contacteren per telefoon of per e-mail om u mee te delen op welk uur uw afspraak juist zal plaatsvinden op donderdagvoormiddag, 27 december 2018 in blok A, eerste verdieping van onze school. Leerlingen die reeds in onze school zitten maar van richting willen veranderen na de kerstvakantie, kunnen deze wijziging meteen na de kerstvakantie administratief in orde laten brengen bij mevrouw Dorien Guilliams (dorien.guilliams@solv.be)

Lees meer →

Onze school in de krant

Onze school in de krant

Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag werd er een leuke en vooral lekkere actie ondernomen op onze school om een steentje bij te dragen voor het goede doel.

Lees meer →

Allerheiligenvakantie

Allerheiligenvakantie

Maandag 22/10 leerlingen vrij - evaluatiedag. Ons team is met verlof van 27/10 t.e.m. 4/11

Tuinbouwmarkt

Tuinbouwmarkt

Profiteer mee van onze eigen geteelde producten op school.

Speciale dienstregeling De Lijn

Speciale dienstregeling De Lijn

Op het einde van elke schooltrimester hanteert De Lijn gedurende de examenperiodes een speciale dienstregeling. Op bepaalde dagen zullen er 's middags om 12 uur bussen aan de schoolpoort staan die zorgen voor het vervoer naar het station. De leerlingen die met het openbaar vervoer gaan, moeten goed nagaan over welke bus- en/of treinaansluitingen zij beschikken. In bijlage een overzicht voor het volledige schooljaar. Deze informatie zal ook herhaald worden in het examenboekje van de leerling.

Lees meer →

Dag van de leerkracht

Dag van de leerkracht

Elke dag staan ze er opnieuw klaar voor al onze leerlingen. Een fantastische groep leerkrachten voor een superteam van kids. Op 5 oktober plaatsen we de leraars graag in de bloemetjes!

Lees meer →

Restaurantdagen 12 + 13 oktober

Restaurantdagen 12 + 13 oktober

Noteer alvast in je agenda onze jaarlijkse restaurantdagen. Wij hopen jullie te verwelkomen op vrijdag 12 of zaterdag 13 oktober!

Lees meer →

Privacybeleid

Privacybeleid

Raadpleeg ons nieuwe privacybeleid op deze website:

Lees meer →

Ons team van Dierenzorg op het nieuws

Ons team van Dierenzorg op het nieuws

Op boerderij de Alverberg leren leerlingen van de Tuinbouwschool in Sint-Truiden om schapen te scheren. Een unieke belevenis, want de schapen worden maar een keer per jaar geschoren.

Lees meer →

Volgend schooljaar met de Lijn?

Volgend schooljaar met de Lijn?

Kom jij volgend schooljaar naar onze school met de bus? Fijn, de bussen van de Lijn stoppen vlak voor onze schoolpoort, gemakkelijker kan het dus niet. Ook 's avonds vertrekken er meerdere bussen van de Lijn aan onze ingang. Voor alle nieuwe leerlingen die volgend jaar met de bus willen komen, is er nu een actie van de Lijn. Via de website van de Lijn op "delijn.be/scholen" kan elke ouder gratis sms-tickets (1) ter waarde van € 8 aanvragen en activeren en op proef gebruiken. Je kunt de gratis sms-tickets aanvragen, activeren én gebruiken tot en met 30/09/2018. Zo kan je je eigen route naar en van de school al eens gratis uitproberen.

Lees meer →

Eerste inschrijvingsmoment gemist? geen paniek..

Eerste inschrijvingsmoment gemist? geen paniek..

Kies jij voor onze school? Uitstekende keuze! Wij verwelkomen jullie graag tijdens onze jaarlijkse opendeurdag op zondag 22 april van 13.00 tot 18.00 uur in het lokaal "De Wintertuin". Daar zal een team van leerkrachten jullie opvangen en wegwijs maken in de uitgebreide waaier van studiemogelijkheden op onze campus. Centraal in het lokaal staat het lerarenteam van de eerste graad. Zij begeleiden jullie graag bij de belangrijke stap die je zet van de vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs. Er is de nodige aandacht voor elk individu naar een succesvolle schoolcarrière. Kom gerust met al jullie vragen, wij zijn er voor jullie. Ook leerlingen die reeds in het secundair onderwijs zitten en een eventuele overstap willen maken naar één van onze voortreffelijke en unieke studiegebieden, kunnen daar terecht om een antwoord te krijgen op al hun verwachtingen. Niet twijfelen, gewoon doen.... tot dan!

Lees meer →