Nieuws

Allerheiligenvakantie

Allerheiligenvakantie

Maandag 22/10 leerlingen vrij - evaluatiedag. Ons team is met verlof van 27/10 t.e.m. 4/11

Tuinbouwmarkt

Tuinbouwmarkt

Profiteer mee van onze eigen geteelde producten op school.

Speciale dienstregeling De Lijn

Speciale dienstregeling De Lijn

Op het einde van elke schooltrimester hanteert De Lijn gedurende de examenperiodes een speciale dienstregeling. Op bepaalde dagen zullen er 's middags om 12 uur bussen aan de schoolpoort staan die zorgen voor het vervoer naar het station. De leerlingen die met het openbaar vervoer gaan, moeten goed nagaan over welke bus- en/of treinaansluitingen zij beschikken. In bijlage een overzicht voor het volledige schooljaar. Deze informatie zal ook herhaald worden in het examenboekje van de leerling.

Lees meer →

Dag van de leerkracht

Dag van de leerkracht

Elke dag staan ze er opnieuw klaar voor al onze leerlingen. Een fantastische groep leerkrachten voor een superteam van kids. Op 5 oktober plaatsen we de leraars graag in de bloemetjes!

Lees meer →

Restaurantdagen 12 + 13 oktober

Restaurantdagen 12 + 13 oktober

Noteer alvast in je agenda onze jaarlijkse restaurantdagen. Wij hopen jullie te verwelkomen op vrijdag 12 of zaterdag 13 oktober!

Lees meer →

Privacybeleid

Privacybeleid

Raadpleeg ons nieuwe privacybeleid op deze website:

Lees meer →

Ons team van Dierenzorg op het nieuws

Ons team van Dierenzorg op het nieuws

Op boerderij de Alverberg leren leerlingen van de Tuinbouwschool in Sint-Truiden om schapen te scheren. Een unieke belevenis, want de schapen worden maar een keer per jaar geschoren.

Lees meer →

Volgend schooljaar met de Lijn?

Volgend schooljaar met de Lijn?

Kom jij volgend schooljaar naar onze school met de bus? Fijn, de bussen van de Lijn stoppen vlak voor onze schoolpoort, gemakkelijker kan het dus niet. Ook 's avonds vertrekken er meerdere bussen van de Lijn aan onze ingang. Voor alle nieuwe leerlingen die volgend jaar met de bus willen komen, is er nu een actie van de Lijn. Via de website van de Lijn op "delijn.be/scholen" kan elke ouder gratis sms-tickets (1) ter waarde van € 8 aanvragen en activeren en op proef gebruiken. Je kunt de gratis sms-tickets aanvragen, activeren én gebruiken tot en met 30/09/2018. Zo kan je je eigen route naar en van de school al eens gratis uitproberen.

Lees meer →

Eerste inschrijvingsmoment gemist? geen paniek..

Eerste inschrijvingsmoment gemist? geen paniek..

Kies jij voor onze school? Uitstekende keuze! Wij verwelkomen jullie graag tijdens onze jaarlijkse opendeurdag op zondag 22 april van 13.00 tot 18.00 uur in het lokaal "De Wintertuin". Daar zal een team van leerkrachten jullie opvangen en wegwijs maken in de uitgebreide waaier van studiemogelijkheden op onze campus. Centraal in het lokaal staat het lerarenteam van de eerste graad. Zij begeleiden jullie graag bij de belangrijke stap die je zet van de vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs. Er is de nodige aandacht voor elk individu naar een succesvolle schoolcarrière. Kom gerust met al jullie vragen, wij zijn er voor jullie. Ook leerlingen die reeds in het secundair onderwijs zitten en een eventuele overstap willen maken naar één van onze voortreffelijke en unieke studiegebieden, kunnen daar terecht om een antwoord te krijgen op al hun verwachtingen. Niet twijfelen, gewoon doen.... tot dan!

Lees meer →

Vrijdag 9 maart eerste inschrijvingsmoment eerste jaars!!

Vrijdag 9 maart eerste inschrijvingsmoment eerste jaars!!

Klaar om iets groots te beginnnen? Samen gaan we er voor! Op vrijdag 9 maart staat ons enthousiast leraarsteam van de eerste graad paraat voor alle leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van 15.30 tot 19.30 uur. Ze laten je kennis maken met de volledige werking van de eerste graad en alle toffe afdelingen, die hier op school georganiseerd worden. Wij staan klaar om je een antwoord te bieden op al jullie vragen en bekommeringen. Wil jij graag in ons team komen en ben je overtuigd van je keuze, dan kun je dadelijk inschrijven. Dit allereerste inschrijvingsmoment is dan ook speciaal voor jullie gereserveerd. Na een leuke kennismaking en rondleiding biedt de school nog een drankje aan. Wij hopen jullie van harte te mogen begroeten

Lees meer →

Inschrijven tijdens de Kerstvakantie

Inschrijven tijdens de Kerstvakantie

INSCHRIJVINGEN TIJDENS DE KERSTVAKANTIE Indien een leerling van een andere school na de kerstvakantie wenst te starten in onze school, kan hij/zij zich, vergezeld van (een) ouder(s), tijdens de kerstvakantie komen informeren en/of zich inschrijven na afspraak (een afspraak is vereist aangezien de school tijdens de kerstvakantie in principe gesloten is). Die afspraak zal plaatsvinden op vrijdagvoormiddag, 29 december 2017. Indien de datum van 29 december u niet past, kan u in de school terecht na de kerstvakantie (maandag, 8 januari 2017). Wat moet u doen om een afspraak op 29 december te verkrijgen: 1) U contacteert de school tegen uiterlijk donderdag, 28 december, 12u per e-mail (stefan.beukelaers@gmail.com) of telefoon 0470-988715 - via een boodschap op het antwoordapparaat). 2) In die mail/boodschap vermeldt u duidelijk - Naam van de leerling - Over welk leerjaar het gaat - Voor welke studierichting(en) de leerling interesse heeft - Of u iemand van de leerlingbegeleiding wenst te spreken - Of u iemand van het internaat wenst te spreken - U laat een telefoonnummer en/of mailadres achter waarop u bereikbaar bent 3) In de loop van donderdag 28 december zal de school u contacteren per telefoon of per e-mail om u mee te delen op welk uur uw afspraak juist zal plaatsvinden op vrijdagvoormiddag, 29 december 2017 in blok A, eerste verdieping van onze school. Leerlingen die reeds in onze school zitten maar van richting willen veranderen na de kerstvakantie, kunnen deze wijziging meteen na de kerstvakantie administratief in orde laten brengen bij mevrouw Dorien Guilliams (dorien.guilliams@solv.be).

Lees meer →

leerrijke infoavond

leerrijke infoavond

Op maandag 27 en woensdag 29 november vond er in het cultureel centrum te Sint-Truiden de jaarlijkse informatieavond plaats voor de toekomstige eerstejaars. Alle katholieke scholen waren present om hun school voor te stellen. Na het algemeen gedeelte gebracht door het Clb waren enkele getuigenissen van huidige leerlingen aan het woord. Silke en Julie (onze 2 leerlingen van 3STW en BTW) hebben op een heel spontane en aangename manier hun eigen ervaringen komen vertellen en hiermee de ouders en hun kinderen gerustgesteld. Het werd een fijne en gezellige avond waarbij onze campussen mooi in beeld kwamen. Met een hartelijke dank aan onze leerlingen!!!

Examenregeling De Lijn

Examenregeling De Lijn

Vanaf donderdag 7 december 2017 start de Lijn met een speciale examen-dienstregeling. Op deze dagen zullen er ’s middags om 12 uur bussen (staan aan de schoolpoort) van de Lijn zorgen voor het vervoer naar het station. De leerlingen die met het openbaar vervoer gaan, moeten goed nagaan over welke bus- en/of treinaansluitingen zij beschikken. Indien dit niet goed uitkomt, kunnen ze zorgen voor persoonlijk vervoer door ouders of familieleden. 's Avonds rijden de bussen gewoon op het normale uur zoals steeds.

Nieuwe dienstregeling De Lijn

Nieuwe dienstregeling De Lijn

Vanaf maandag 30 oktober 2017 past De Lijn Limburg de reisweg en dienstregeling van sommige lijnen aan. Ze stemmen hun aanbod nog beter af op onder andere de schooluren en de situatie op de weg. ook in Hasselt wordt het volledige stadsnet aangepast. Wij raden de leerlingen aan om te kijken wat er voor hen verandert op delijn.be