Nieuws

Vrijdag 9 maart eerste inschrijvingsmoment eerste jaars!!

Vrijdag 9 maart eerste inschrijvingsmoment eerste jaars!!

Klaar om iets groots te beginnnen? Samen gaan we er voor! Op vrijdag 9 maart staat ons enthousiast leraarsteam van de eerste graad paraat voor alle leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van 15.30 tot 19.30 uur. Ze laten je kennis maken met de volledige werking van de eerste graad en alle toffe afdelingen, die hier op school georganiseerd worden. Wij staan klaar om je een antwoord te bieden op al jullie vragen en bekommeringen. Wil jij graag in ons team komen en ben je overtuigd van je keuze, dan kun je dadelijk inschrijven. Dit allereerste inschrijvingsmoment is dan ook speciaal voor jullie gereserveerd. Na een leuke kennismaking en rondleiding biedt de school nog een drankje aan. Wij hopen jullie van harte te mogen begroeten

Lees meer →

Inschrijven tijdens de Kerstvakantie

Inschrijven tijdens de Kerstvakantie

INSCHRIJVINGEN TIJDENS DE KERSTVAKANTIE Indien een leerling van een andere school na de kerstvakantie wenst te starten in onze school, kan hij/zij zich, vergezeld van (een) ouder(s), tijdens de kerstvakantie komen informeren en/of zich inschrijven na afspraak (een afspraak is vereist aangezien de school tijdens de kerstvakantie in principe gesloten is). Die afspraak zal plaatsvinden op vrijdagvoormiddag, 29 december 2017. Indien de datum van 29 december u niet past, kan u in de school terecht na de kerstvakantie (maandag, 8 januari 2017). Wat moet u doen om een afspraak op 29 december te verkrijgen: 1) U contacteert de school tegen uiterlijk donderdag, 28 december, 12u per e-mail (stefan.beukelaers@gmail.com) of telefoon 0470-988715 - via een boodschap op het antwoordapparaat). 2) In die mail/boodschap vermeldt u duidelijk - Naam van de leerling - Over welk leerjaar het gaat - Voor welke studierichting(en) de leerling interesse heeft - Of u iemand van de leerlingbegeleiding wenst te spreken - Of u iemand van het internaat wenst te spreken - U laat een telefoonnummer en/of mailadres achter waarop u bereikbaar bent 3) In de loop van donderdag 28 december zal de school u contacteren per telefoon of per e-mail om u mee te delen op welk uur uw afspraak juist zal plaatsvinden op vrijdagvoormiddag, 29 december 2017 in blok A, eerste verdieping van onze school. Leerlingen die reeds in onze school zitten maar van richting willen veranderen na de kerstvakantie, kunnen deze wijziging meteen na de kerstvakantie administratief in orde laten brengen bij mevrouw Dorien Guilliams (dorien.guilliams@solv.be).

Lees meer →

leerrijke infoavond

leerrijke infoavond

Op maandag 27 en woensdag 29 november vond er in het cultureel centrum te Sint-Truiden de jaarlijkse informatieavond plaats voor de toekomstige eerstejaars. Alle katholieke scholen waren present om hun school voor te stellen. Na het algemeen gedeelte gebracht door het Clb waren enkele getuigenissen van huidige leerlingen aan het woord. Silke en Julie (onze 2 leerlingen van 3STW en BTW) hebben op een heel spontane en aangename manier hun eigen ervaringen komen vertellen en hiermee de ouders en hun kinderen gerustgesteld. Het werd een fijne en gezellige avond waarbij onze campussen mooi in beeld kwamen. Met een hartelijke dank aan onze leerlingen!!!

Examenregeling De Lijn

Examenregeling De Lijn

Vanaf donderdag 7 december 2017 start de Lijn met een speciale examen-dienstregeling. Op deze dagen zullen er ’s middags om 12 uur bussen (staan aan de schoolpoort) van de Lijn zorgen voor het vervoer naar het station. De leerlingen die met het openbaar vervoer gaan, moeten goed nagaan over welke bus- en/of treinaansluitingen zij beschikken. Indien dit niet goed uitkomt, kunnen ze zorgen voor persoonlijk vervoer door ouders of familieleden. 's Avonds rijden de bussen gewoon op het normale uur zoals steeds.

Nieuwe dienstregeling De Lijn

Nieuwe dienstregeling De Lijn

Vanaf maandag 30 oktober 2017 past De Lijn Limburg de reisweg en dienstregeling van sommige lijnen aan. Ze stemmen hun aanbod nog beter af op onder andere de schooluren en de situatie op de weg. ook in Hasselt wordt het volledige stadsnet aangepast. Wij raden de leerlingen aan om te kijken wat er voor hen verandert op delijn.be

Uitnodiging restaurantdagen 13 en 14 oktober

Uitnodiging restaurantdagen 13 en 14 oktober

Steun onze school en geniet van onze culinaire feestmaaltijd. Inschrijven kan via de bestelkaart in bijlage.

Actiedag voor broeder Cyriel

Actiedag voor broeder Cyriel

lees meer over onze Rwandadag

Onze school in de krant

Onze school in de krant

Lln 4 STW schenkt geld aan het goede doel

Fijne eindejaarsperiode!!

Fijne eindejaarsperiode!!

We wensen jullie erg genegen Zoveel geluk en zegen Als er zijn druppels in de regen Een gelukkig en gezond 2018!

Lees meer →

Opendeurdagen 13 & 14 mei

Opendeurdagen 13 & 14 mei

Directie, leerkrachten en leerlingen nodigen u uit op de opendeurdagen van SOLV campus Tuinbouw op zaterdag 13 mei en zondag 14 mei 2017 van 10 tot 18 uur. Tijdens deze dagen staan alle afdelingen van onze campus in de kijker en staat het volledige leerkrachtenteam klaar om je info te geven over elke specifieke opleiding. Tevens is het dan de ideale gelegenheid om je in te schrijven. Wij hopen jullie te mogen verwelkomen.

Lees meer →

Infoavond ivm overgang naar 2de of 3de graad dinsdag 25 april 2017 om 19.30 uur

Infoavond ivm overgang naar 2de of 3de graad dinsdag 25 april 2017 om 19.30 uur

Zit je momenteel in het 2de, 4de of het 6de jaar secundair? Dan zal je aan het einde van dit schooljaar een belangrijke keuze moeten maken voor je verdere loopbaan. Binnen onze school zijn er heel wat interessante mogelijkheden. Daarom organiseren wij speciaal voor jullie een infoavond waar alle aangeboden studierichtingen uitgebreid aan bod zullen komen. Naast de uiteenzetting is er tijd voor al jullie persoonlijke vragen. Ons team staat voor jullie klaar op dinsdag 25 april om 19.30uur. Bekijk de bijhorende brieven met invulstrookjes of neem gerust contact op via kirsten.smets@solv.be Iedereen welkom!!

Lees meer →

vastenactie in de krant

vastenactie in de krant

Onze jaarlijkse vastenactie kreeg een volledige nieuwe impuls...Onze leerlingen leven voor één nacht als vluchtelingen in een tentenkamp. Deze unieke activiteit heeft enorme persbelangstelling gekregen. in bijlage het verslag van Het Laatste Nieuws..

Tuinbouwschool in de sneeuw

Tuinbouwschool in de sneeuw

Weer een historisch moment dat neergeschreven wordt in het geschiedenisboek van de Tuinbouwschool......

Lees meer →

Onze Ruben Es op televisie...

Onze Ruben Es op televisie...

Ruben Es, leerling van 2 L, is momenteel te zien in een reportage op plattelandstv.

Lees meer →

campus Tuinbouw in de gazet...

campus Tuinbouw in de gazet...

In onze school wordt sterk ingezet op verkeersveiligheid. Naast een stevige opfrissingsbeurt begin schooljaar, werd er vorige week, als logisch gevolg, een grootschalig verkeersproject gelanceerd door het team van pedagogische coördinatoren. Het werd een zeer geslaagde en door de leerlingen sterk geapprecieerde maar vooral leerrijke week.

dank aan campus De Regenboog

dank aan campus De Regenboog

Onze gezamenlijke actie voor het goede doel werpt zijn vruchten af...

Lees meer →