Over Campus Tuinbouw

Welkom op de website van Scholengroep Onze-Lieve-Vrouw campus Tuinbouw !

Scholengroep Onze-Lieve-Vrouw campus Tuinbouw is een warme en hartelijke school. Jongeren voelen zich hier thuis. Iedereen kent iedereen. Hier ben je geen nummer.

Ons team van leerkrachten en opvoeders streeft naar een leervriendelijke en motiverende leeromgeving waarin je kan uitgroeien tot een competente en talentvolle jongvolwassene.

Onze school is een plek waar plant, dier en mens elkaar ontmoeten, helemaal omgeven door groen. Vanuit de leslokalen heb je een open kijk op een landelijke en rustige omgeving. Die openheid willen we ook in de lessen en in het schoolleven bereiken door aandacht te hebben voor wat er gebeurt in en rond de school en in de rest van de wereld.

Onze school is een zorgzame school, die gelijke kansen biedt aan alle jongeren. In alle studierichtingen ijveren we voor een sfeer van zorg dragen en respect hebben voor mekaar, voor zichzelf, voor de natuur en voor de leefomgeving.

Via deze website maak je kennis met een uitzonderlijke school voor secundair beroeps en technisch onderwijs. Uitzonderlijk omdat deze school jonge mensen aantrekt die willen ZORGEN VOOR:

Mensen

Wij leren omgaan met gezonde voeding, kinderen, bejaarden en dit vanuit een tactvolle en behulpzame levenshouding. (Sociale en technische wetenschappen, Verzorging-Voeding)

De natuur

Wij leren hoe enig mooi onze natuur is maar ook hoe erg kwetsbaar. Dit vertaalt zich zowel in de lessen rond groenbeheer en verfraaiing als in de lessen fruit- en groenteteelt. Hier vooral is aandacht voor gezondheid en natuurrespect een centraal punt. We denken aan het refreintje: “de wereld moet nog een eeuwigheid mee…” (Tuinbouw, Planttechnische wetenschappen - Tuinbouwtechnieken, Biotechnische wetenschappen, Plant-, dier- en milieu(technieken))

Gezelschapsdieren

(van een kanarievogeltje tot een klein ezeltje of pony). In deze tijd van jammerlijke menselijke vereenzaming zorgen deze dieren vaak voor gezelschap bij mensen. Verder in deze bundel vind je meer over de lesseninhoud van deze nieuwe studierichtingen. (Dierenzorg, Dier- en landbouwtechnische wetenschappen,Plant-, dier- en milieu(technieken))

Neem een kijkje naar het volledige studieaanbod.

Je hebt het goed begrepen, meisjes en jongens, de KERNTAAK van onze school is “leren zorgen voor”. En eigenlijk willen we in de school, leraren en leerlingen, ook zorgen voor elkaar in fijngevoeligheid voor ieders eigenheid. Concreet betekent dit o.a. dat de leraren, hun collega’s van het secretariaat en de directie er willen zijn voor jullie, uiteraard tijdens de lessen maar ook tijdens de vrije momenten vóór en na.

Zo vertalen wij de vaak moeilijke woorden van ons opvoedingsproject.

Directie, leraren en opvoeders.