Over Campus Tuinbouw

Welkom op de website van de Tuinbouwschool Onze Lieve Vrouw !

Wij zijn blij dat jij en je ouders je vertrouwen schenken aan onze school. Wij bieden onderwijs en opvoeding aan vanuit een christelijke levensvisie, gevoed door levenswaarden die hun grondslag vinden in het Evangelie.

Via deze website maak je kennis met een uitzonderlijke school voor secundair beroeps en technisch onderwijs. Uitzonderlijk omdat deze school jonge mensen aantrekt die willen ZORGEN VOOR:

Mensen

Wij leren omgaan met gezonde voeding, kinderen, bejaarden en dit vanuit een tactvolle en behulpzame levenshouding. (Sociale en technische wetenschappen, Verzorging-Voeding)

De natuur

Wij leren hoe enig mooi onze natuur is maar ook hoe erg kwetsbaar. Dit vertaalt zich zowel in de lessen rond groenbeheer en verfraaiing als in de lessen fruit- en groenteteelt. Hier vooral is aandacht voor gezondheid en natuurrespect een centraal punt. We denken aan het refreintje: “de wereld moet nog een eeuwigheid mee…” (Tuinbouw, Planttechnische wetenschappen - Tuinbouwtechnieken, Biotechnische wetenschappen, Plant-, dier- en milieu(technieken))

Gezelschapsdieren

(van een kanarievogeltje tot een klein ezeltje of pony). In deze tijd van jammerlijke menselijke vereenzaming zorgen deze dieren vaak voor gezelschap bij mensen. Verder in deze bundel vind je meer over de lesseninhoud van deze nieuwe studierichtingen. (Dierenzorg, Dier- en landbouwtechnische wetenschappen,Plant-, dier- en milieu(technieken))

Neem een kijkje naar het volledige studieaanbod.

Je hebt het goed begrepen, meisjes en jongens, de KERNTAAK van onze school is “leren zorgen voor”. En eigenlijk willen we in de school, leraren en leerlingen, ook zorgen voor elkaar in fijngevoeligheid voor ieders eigenheid. Concreet betekent dit o.a. dat de leraren, hun collega’s van het secretariaat en de directie er willen zijn voor jullie, uiteraard tijdens de lessen maar ook tijdens de vrije momenten vóór en na.

Zo vertalen wij de vaak moeilijke woorden van ons opvoedingsproject. Voor de mensen en de dingen die ons zijn toevertrouwd (de natuur, de dieren) willen we voor elkaar zorgzame herders zijn. We leerden het van het evangelie en uit de tradities van de school.

Maar bovenal wensen wij alle leerlingen een mooi schooljaar toe. Weer een stap dichter bij je levensdroom!

De directie en de leraren en opvoeders van de Tuinbouwschool.